Injecteren

Injecteren van lekkages

Lekkages in beton, baksteen of damwand constructies kunnen worden afgedicht door middel van injecteren. Scheuren, stortnaden en grindnesten en dergelijke kunnen voor lekkage zorgen. De scheuren worden in het algemeen schuin aangeboord met een boorhamer. De boorgang moet vervolgens van stof worden ontdaan. In de boorgang wordt vervolgens een injectienippel geplaatst. Dit kan een slag, schroef of plaknippel zijn. Vervolgens wordt onder lage- of hogedruk injectievloeistof naar binnen geperst en de scheur gevuld. Afhankelijk van het te injecteren object kan de injectievloeistof star, flexibel of zwellend zijn. Ook kan de reactietijd van de injectiehars d.m.v. katalysatoren worden versneld. Aangezien injectiewerk slechts aan de buitenzijde van de constructie is te beoordelen vereisen deze werkzaamheden veel ervaring en kennis. Holland Vloer Techniek stelt die ervaring en kennis graag aan u ter beschikking.Constructief injecteren.

Constructief injecteren ofwel verlijmen van delen gebeurd veelal met epoxy injectiehars.
In tegenstelling tot de afdichtende harsen die vaak op basis van polyurethaan behoeven u de epoxyharsen een droge ondergrond. Vaak wordt in overleg met een constructeur (deze berekend de krachten en waarden noodzakelijk voor een gedegen herstel) gekozen voor een injectiemethode en een injectiehars. Afhankelijk van de scheurwijdte kan een bepaalde viscositeit en sterkte worden gekozen.
Na volledige doorharding is verlijming tot stand gekomen. Door kernboringen kan vullingsgraad en hechting e.d. naderhand worden bepaald.


Contactgegevens

Noorderkijl 17
9571 AR
Tweede Exloermond
Telefoon: 0599-671040
Fax: nvt
Mobiel: 06-46732081
www.hollandvloertechniek.nl
Informatie aanvragen